Zilverprijs analyse 

Zilver futures handelen hoger in de vroege handel in de VS maandag. Deze handelsweek begint met een 'risk-off'-stemming, wat aanzet tot het kopen van veilige havens op de edelmetaalmarkten. De zilverprijs steeg met $ 0,336 tot $ 23,7 per ounce.

Handelaren en investeerders worden meer risicomijdend nu de Verenigde Staten waarschuwen dat Rusland Oekraïne op elk moment kan binnenvallen. De onzekerheid m.b.t. deze zaak zal waarschijnlijk blijven bestaan, aangezien de reactie van de VS op een Russische invasie van Oekraïne moeilijk te voorspellen is, variërend van het opleggen van meer sancties tegen Rusland tot deelname aan een volwaardige grondoorlog in Europa.

Ondertussen bedraagt ​​het rendement op de 10-jarige staatsobligatie in de Verenigde Staten momenteel 1,93 procent, na eind vorige week even boven de 2,0 procent te zijn gestegen. Bezorgdheid over inflatie beroert ook de markt, aangewakkerd door stijgende energieprijzen.

Belangrijkste punten (XAGUSD)

  • Naar verwachting zal de vraag naar zilver in 2022 toenemen als gevolg van de groeiende transformatie naar groene energie. Volgens het Silver Institute zal de vraag naar zilver in 2022 een recordhoogte van 1.112 miljard ounces bereiken, waarbij industriële fabricage een sleutelrol zal spelen, waardoor de vraag dit jaar met 5% zal toenemen.
  • Zilver's primaire toepassing is in industriële fabricage, waarbij het edele metaal wordt gebruikt in een verscheidenheid aan elektrische toepassingen vanwege zijn reputatie als de beste elektrische en thermische geleider van alle metalen.
  • Zilver wordt gebruikt in elektrische voertuigen (EV's), waar tussen de 25 en 50 gram zilver per EV nodig is, en speelt ook een belangrijke rol bij de productie van zonnepanelen.
  • Het gebruik van zilver in fysieke zilverinvesteringen, waaronder de aankoop van zilverbaren en edelmetaalmunten, zal naar verwachting in 2022 het hoogste punt in zeven jaar bereiken, met een stijging van 13%.
  • Het gebruik van metaal in sieraden en zilverwerk zal naar verwachting een andere belangrijke drijfveer zijn, waarbij de vraag naar deze toepassingen in 2022 met respectievelijk 11% en 21% zal toenemen.

Weekgrafiek van XAGUSD

 

De prijs van zilver stuiterde van $ 21,90 na een driedubbele bodem op het wekelijkse tijdsbestek. Nu stijgt de prijs richting $24. Een break boven $25 duwt de markt richting $28. Aan de andere kant zal een break onder $21 de zilverprijs naar $19,50 kunnen laten zakken.

Daggrafiek van XAGUSD

Tussen $24 en $24,70 heeft zilver twee dalende trendlijnen. We moeten de prijsactie rond dat gebied op kortere termijnen zien.

4 uur grafiek van XAGUSD

 

De zilverprijs volgt een stijgend kanaal op het tijdsbestek van 4 uur. De prijs is net onder de $ 24 gestegen. Als de prijs de weerstand van het stijgende kanaal niet kan breken, zien we mogelijk een correctie richting $ 23,65 voor de volgende rally.

1 uur grafiek van XAGUSD

 

Bearish divergentie op het tijdsbestek van 1 uur kan de zilverprijs naar $ 23,65 duwen voor een correctie.

Conclusie

De goud- en zilverfutures zijn sinds eind vorige week gestegen. Deskundige analisten suggereren dat de zilverprijs naar $ 28 kan stijgen als de stieren boven $ 25 kunnen breken. Het marktsentiment voor zilver blijft op dit moment bullish.