De zilverprijs blijft onder druk staan, aangezien de Amerikaanse dollar de markten domineert, te midden van voorzichtigheid als gevolg van de crisis tussen Rusland en Oekraïne en het nultolerantiebeleid van China m.b.t. Covid. Bovendien handhaaft de Federal Reserve een agressief beleid om de balans te verkleinen en de rente tijdens de komende vergaderingen agressief te verhogen.

Vanwege een sterke positieve correlatie volgen de zilverprijzen de goudprijzen. Vandaar dat de sterke bearish trend in goud is gerepliceerd in zilver. Desalniettemin ligt de verhouding goud tot zilver rond de 85,00, wat behoorlijk hoog is. Daarom kan de zilverprijs uit de correlatie springen.

4-uurs grafiekanalyse

De 4-uurgrafiek geeft inzicht in een korte termijnbeeld van zilver. De prijs is sinds 18 april aan het dalen. De sterke neerwaartse trend heeft nog geen betekenisvol herstel gekend. Vandaar dat de bearish dominantie duidelijk was.

Sinds 18 april slaagde de prijs erin om tweemaal boven de 20-periode SMA te sluiten, maar dat kon geen trendomkering teweegbrengen. De SMA met 20 perioden blokkeert consequent de herstelpogingen. De andere belangrijke SMA's op de grafiek, zoals 50, 10 en 200, liggen ook boven elkaar en wijzen naar de onderkant. Het laat zien dat de kopers zullen blijven worstelen om solide tractie te vinden.

Ondertussen zorgen de volumebalken ook voor een bearish bevestiging. Het volume voor de neerwaartse prijsbars is vrij hoog in vergelijking met die van de omhooggaande bars.

De recente prijsactie laat zien dat het zilver de bodem heeft bereikt rond $20,45 en probeert wat terrein te winnen. Het opwaartse vlak mist echter een doorgaande impuls en de kans dat de bodem van $20,45 wordt doorbroken, blijft hoog.

Als alternatief, als de prijs wordt geaccepteerd boven de SMA met 20 perioden, kan deze positief worden. In dat geval kan het metaal streven naar een weerstandsgebied van $ 22,10 boven $ 22,88.

zilverprijs grafiek 

Dag-grafiekanalyse

De daily chart laat een interessant scenario zien. De zilverprijs brak de dubbele bodem op $ 21,41 en boekte nieuwe jaarlijkse en YTD-dieptepunten rond $ 20,45. Hoewel de prijsbalk van vrijdag een sterke afwijzing laat zien, fungeert de gebroken dubbele bodem als steun die in weerstand verandert en dieeen stijging van de zilverprijs kan belemmeren. De prijsactie van vrijdag laat echter enkele positieve signalen zien voor de stieren. Zoals, dat de prijs hoog sloot. Bovendien was het volume van de balk erg hoog. Op maandag ging de prijs verder, wat wijst op een potentieel om nieuwe hoogtepunten te markeren en het momentum voort te zetten.

Het is echter belangrijk om te kijken of de prijs de winst zal ondersteunen of de bodem zal breken. De sleutel is ook om te kijken of de prijs de hindernis op $ 21,45 kan doorbreken of van dat niveau zal terugdraaien. In het geval van een uitbraak onder de huidige bodem, zal het metaal verder terrein verliezen en kan het nieuwe YTD-dieptepunten rond de $ 20,00 boeken. De beren kunnen zelfs $ 20,00 breken en het niveau van $ 19,00 in gevaar brengen.

Daarentegen, als het boven de hoogtepunten van vrijdag blijft, kan het metaal wat grip krijgen en streven naar $ 22,00 in plaats van $ 23,00. Een zinvolle herstelpoging zal echter beginnen boven het gebied van $ 23,00, aangezien het een scharnierpunt lijkt te zijn voor de technische handelaren.

zilverprijs dag-grafiek 

Analyse weekgrafiek

De weekgrafiek laat een negatief vooruitzicht zien. De grafiek vormt hier echter een scenario van consolidatie en rebound. De SMA van 200 weken lijkt het metaal sterk te ondersteunen. De zilverprijs sprong echter omhoog voordat hij deze bereikte.

De zilverprijs heeft de wekelijkse vraagzone doorbroken als je naar de grafiek kijkt. Het geeft aan dat het metaal de neiging heeft om verder te dalen. Na het doorbreken van de zone kunnen we echter een test van de zone zien. Bovendien kunnen de winstnemingen door de verkopers ook een lichte verlichting voor het zilver geven. Echter kan het naar boven toe alleen de gebroken zone testen.

Als alternatief, als de prijs boven de gebroken vraagzone komt, kunnen we het als een bullish trendomkering beschouwen. De 20 weken SMA ligt behoorlijk ver boven de prijs. Omdat het als een magneet werkt, beschouwen we het als een mogelijk begin van consolidatie of een corrigerende beweging omhoog.

De kans op voortzetting van de neerwaartse trend blijft echter bestaan. Als de 200-weekse SMA niet standhoudt, kan de prijs verder naar het niveau van $ 19,00 zakken.

weekgrafiek zilverprijs

Conclusie

De zilverprijs lijkt rijp voor een rebound, maar of dit een begin van een bullish trendomkeer zal zijn valt nog te bezien. Het edelmetaal kan nog steeds naar $ 19, 00 glijden. Onze verachting zal bullish worden als de prijs boven het niveau van $ 23,00 komt en daar stand weet te houden.