Nadat de Fed voor het eerst de rente had verhoogt sinds 2019, veranderde de zilverprijs woensdag weinig. De 10-jaarsrente in de Verenigde Staten steeg met acht basispunten en bereikte een recordhoogte sinds 2019, voordat ze licht terugliep. Na de bekendmaking daalde de goudprijs toen de aantrekkingskracht van deze veilige haven wat afnam. De olievoorraden in de Verenigde Staten stegen, maar de olieprijzen daalden als gevolg van de besprekingen tussen Rusland en Oekraïne.

De Federal Reserve heeft tijdens de FOMC-vergadering haar eerste renteverhoging in bijna drie jaar goedgekeurd. Door de tariefsverhoging wordt de benchmarkrente verhoogd naar 0,25% -0,5%. Het FOMC heeft zes renteverhogingen gepland voor de rest van het jaar en zinspeelde op meer in 2023..

Weekgrafiek van XAGUSD

zilverprijs grafiek 

Bron: TradingView

Nadat de Fed de rente had verhoogd, vond de prijs van zilver steun boven $25 en is sindsdien aan een opmars bezig. Het volgende bullish doel is $ 26,55 als de stieren het momentum kunnen vasthouden.

 

Daggrafiek van XAGUSD

zilverprijs grafiek 

De zilvermarkt verliet tijdens het Fed-nieuws het $24-niveau om en heeft op dit moment een sterk bullish momentum. De volgende weerstand is ongeveer $ 26,55.

4 uur grafiek van XAGUSD

zilverprijs grafiek 

De zilverprijs volgt een stijgende trendlijn en vond steun boven $24 met de samenvloeiing van stijgende trendlijnen.

1 uur grafiek van XAGUSD

zilverprijs grafiek 

We hebben een RSI bearish divergentie op het 1 uur tijdsbestek in samenvloeiing met de $25 weerstand. Het marktsentiment blijft deze keer echter bullish en het volgende doel is $ 26. De prijs brak gisteren boven de dalende trendlijn en werd afgewezen onder $25,55. We zouden een kleine correctie kunnen zien voor een verdere rally. Anders zal een break en close boven $25,55 de markt naar $26 duwen.

Conclusie

Het marktsentiment voor zilver blijft samen met goud sterk bullish. Marktexperts suggereren dat we in de nabije toekomst de zilverprijs op $ 28 kunnen zien.