zilverbaarDe wereld heeft een decennium van groei meegemaakt, aangewakkerd door record-lage rentetarieven, een groeiende geldhoeveelheid en historische schuldenniveaus - maar bomen groeien niet tot in de hemel. Terwijl de wereldeconomie vertraagt ​​en zich uiteindelijk begint te krimpen, is de vraag of edelmetalen een nuttige opslag van waarde kunnen bieden voor beleggers.

Deel 1: Het begin van een nieuwe cyclus

De infographic van vandaag komt van Endeavour Silver (een leidend zilver mijnbouwbedrijf) en schetst enkele belangrijke indicatoren die voorafgaan aan een komende goud-zilvercyclus waarin blootstelling aan harde activa kan helpen om vermogen te beschermen.

 

 

The Start of a New Gold-Silver Cycle

 

Bankiers blazen bellen

Sinds 2008 hebben centrale bankiers over de hele wereld een historische marktinterventie gelanceerd door geld te drukken en grote banken te redden. Met goedkoop en overvloedig geld werkte deze strategie zo goed, dat het een bull-markt creëerde in elke sector - behalve edelmetalen. Aandelenmarkten, consumentenleningen en waarde van onroerend goed stegen. Ondertussen zijn de activa van de Amerikaanse Federal Reserve enorm gestegen, evenals de schulden van bedrijven, de overheid en huishoudens. Tegen 2018 bereikte de totale schuld wereldwijd bijna $ 250 biljoen.

Valuta versus edelmetalen

De wereld wordt overspoeld met ongekende hoeveelheden valuta (dollars, euro's, yen, etc.) en deze valuta jagen op een beperkte voorraad goederen. Historisch gezien is het slechts een kwestie van tijd voordat de prijs van goederen stijgt of wordt opgeblazen - waardoor de koopkracht van valuta wordt uitgehold. Goud en zilver zijn enkele van de weinige activa die niet door inflatie worden beïnvloed en hun waarde behouden.

Goud en zilver zijn geld ... al het andere is krediet. - J.P. Morgan

De perfecte omstandigheden voor een goud-zilvercyclus?

Beleggers kunnen verschillende indicatoren gebruiken om het begin van de goud-zilvercyclus te meten:

  1. Goud / Zilver Futures

   De meeste handelaren handelen niet in fysiek goud en zilver, maar in papieren contracten met de belofte om tegen een toekomstige prijs te kopen. Wekelijks publiceren Amerikaanse handelsbeurzen het COT-rapport (Commitment of Traders). Dit rapport geeft een overzicht van de posities (long / short) van handelaren voor een bepaalde grondstof. Speculanten zijn meestal long en commerciële handelaren short op de prijs van goud en zilver. Wanneer speculanten en posities van commerciële handelaren bijna nul bereiken, is er meestal een grote stijging van de zilverprijs.

  2. Goud-zilververhouding compressie

   Naarmate het verschil tussen goud- en zilverprijzen afneemt (d.w.z. de compressie van de verhouding), suggereert de geschiedenis dat zilverprijzen grote prijsstijgingen kunnen maken. De compressie van de goud-zilververhouding is nu op een hoog niveau en kan uiteindelijk terugkeren naar zijn langetermijngemiddelde, wat betekent dat een sterke prijsbeweging voor zilver op handen is.

  3. Schaarste: dalende zilverproductie

   De zilverproductie daalt ondanks het groeiende belang als veilige haven, evenals het gebruik ervan in industriële toepassingen en hernieuwbare technologieën.

  4. De zilveren uitzondering

   Zilver is niet alleen voor munten, baren, sieraden en het familie zilverwerk. Het onderscheidt zich van goud met zijn praktische industriële toepassingen die goed zijn voor 56,1% van zijn jaarlijkse consumptie. Zilver blijft een kritisch materiaal in de zonnetechnologie. Hoewel fotovoltaïsche zonne-energie momenteel goed is voor 8% van het jaarlijkse zilververbruik, zal dit veranderen met de dramatische toename van het gebruik van zonnetechnologieën.

De prijs van goud en zilver

Het voorspellen van de exacte goudprijs en zilverprijs is geen wetenschap, maar er zijn duidelijke tekenen die wijzen op de richting die hun prijzen zullen inslaan. De prijzen van goud en zilver weerspiegelen nog niet een wereld overspoeld met goedkoop en gemakkelijk geld, maar nu komt misschien hun tijd om te schitteren.