zilverDit is deel 2 van de zilver serie over de geschiedenis, bijzondere eigenschappen en toepassingen van het edelmetaal zilver.

Waar komt zilver vandaan?

In de aardkorst is er 1 gram zilver per 12,5 ton gesteente. Dit maakt zilver erg moeilijk te vinden. Om de zilverproductie en daarmee de totstandkoming van de zilverprijs te begrijpen, moeten we eerst weten hoe economisch rendabele zilverafzettingen ontstaan.

Zilver wordt voornamelijk gewonnen als bijproduct van polymetallische afzettingen met verschillende soorten metalen. De belangrijkste metalen die samen met zilver worden gevonden zijn: lood, zink, goud en koper.

Zilver komt in veel verschillende soorten afzettingen voor, maar wordt voornamelijk gewonnen als bijproduct bij andere metalen. Ongeveer 30% van de jaarlijkse wereldwijde zilverproductie komt van primaire zilvermijnen. De rest (70%) wordt dus gewonnen als bijproduct bij andere metalen.

De totale hoeveelheid zilver die ooit is gewonnen door de mensheid, is genoeg om een massief zilveren kubus mee te maken met zijden van 52 meter. 

 

Courtesy of: Visual Capitalist and Silver.com
 

Ga naar deel 3: Zilver vraag